Home » Onderhoud » Kozijnen

Kozijnen onderhouden

Kozijnen onderhouden is erg belangrijk voor de uitstraling en levensduur van de kozijnen. Tijdens het onderhouden van je kozijnen kunnen onder andere beschadigingen worden weggewerkt. Bij houten kozijnen kan met goed onderhoud worden voorkomen dat er bijvoorbeeld houtrot ontstaat. Voor het onderhouden van uw kozijnen kunt u bij ons terecht.

Onderhoud kunststof kozijnen

Het materiaal van een kozijn bepaalt mede hoeveel en welk onderhoud nodig is. Kunststof kozijnen staan erom bekend dat ze onderhoudsarm zijn. Dit betekent dat de kozijnen met weinig onderhoud voor een lange periode goed blijven. Bij onderhoudsarm hebben sommigen het gevoel dat ze de komende 10 jaar niet om hoeven te kijken naar de kozijnen, dat is alleen niet waar. Minstens één keer per jaar dient er onderhoud uitgevoerd te worden aan het kozijn. Dit onderhoud zorgt er voor dat de kozijnen er netjes uit blijven zien en voor een optimale levensduur.

Ramen kitten

Het afkitten van de ramen is belangrijk voor een goede isolatie. Wanneer dit niet goed gebeurt, bestaat de kans dat het gaat tochten. Tochtende ramen zorgen voor een hogere energierekening en dat wil natuurlijk niemand. Voorkom dit dus door de ramen goed te laten kitten. Naast dat ramen kitten tocht voorkomt, zorgt het er ook voor dat vocht buiten blijft. Het is wel belangrijk dat voor het kitten van de ramen de juiste materialen worden gebruikt. Er bestaan verschillende soorten kitten, maar niet iedere kit is geschikt voor het kitten van uw ramen. Zeker weten dat het kitten goed gaat? Laat uw ramen afkitten door een vakman.

Kozijnen reinigen

Het is niet alleen belangrijk om kozijnen te onderhouden, maar ook het reinigen van kozijnen moet op de juiste manier gebeuren. Het is hierbij niet de bedoeling dat agressieve reinigingsproducten worden gebruikt, hiermee kan namelijk het kozijn aangetast worden. Het behandelen van uw kozijnen met zorg, zal ervoor zorgen dat uw kozijnen lang meegaan. Het goed reinigen en op de juiste manier onderhouden werkt kostenbesparend op de lange termijn.

Neem gerust contact met ons op voor kozijn onderhoud.